سن سنجی آمینو اسید Amino-acid dating

پیغام خطا

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters در drupal_get_feeds() (خط 394 از /home/gitadane/domains/gitadanesh.com/public_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls در menu_set_active_trail() (خط 2396 از /home/gitadane/domains/gitadanesh.com/public_html/includes/menu.inc).
روشی است که در آن با مطالعهٔ دگرگونی‌های رخ داده در ساختار آمینو اسیدهای موجود در نمونه ها آن ها را تاریخ گذاری می‌کنند.سن سنجی آمینو اسید یک روش تاریخ گذاری است که برای تخمین سن یک نمونه در رشته های زیست دیرینه شناسی، دیرینه شناسی مولکولی، باستان شناسی، پزشکی قانونی، سنگواره شناسی، زمین شناسی رسوبی و رشته های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. این روش در ارتباط با تغییرات صورت گرفته در مولکول های آمینو اسید از زمان شکل گیری آنها است. تمام بافت های زیستی حاوی مولکول های آمینو اسید هستند. تمام آمینو اسیدها بجز گلیسین (ساده ترین نوع آمینو اسید) فعال نوری هستند که یک استروسنتر در اتم a-C خودشان دارند. این بدین معنی است که آمینو اسید میتواند دو پیکربندی متفاوت "D" یا "L" داشته باشد که به شکل تصویر آینه در سمت راست و چپ روبروی هم قرار دارند. بجز چند استثناء کم اهمیت، موجودات زنده تمام آمینو اسیدهای خودشان را در ساختار "L" حفظ می کنند. هنگامیکه موجودی زنده میمیرد، کنترل بر پیکربندی آمینو اسیدها متوقف می شود و نسبت D به L از مقدار نزدیک به 0 به سمت مقدار تعادلی نزدیک به 1 پیش می رود که این فرآیند راسمیک شدن نامیده می شود. بنابراین اندازه گیری نسبت D به L در یک نمونه امکان برآورد اینکه نمونه چه مدت پیش مرده است را فراهم می سازد.
داده های بدست آمده از آنالیزهای راسمیک شدن آمینو اسید برای حدود 35 سال جمع آوری شده است. رشته های باستان شناسی، چینه شناسی، اقیانوس شناسی، جغرافیای دیرینه، زیست دیرینه شناسی و اقلیم شناسی دیرینه از این داده ها استفاده کرده اند.